Het weer levert geen direct gevaar op. Er zijn geen MeteoAlarm-waarschuwingen.

Weersverwachting van het KNMI


Vanuit het zuidwesten toenemende bewolking en vooral vanmiddag en vanavond regen en buien. Vrijdag eerst droog, 's middags buien, mogelijk met onweer.

Vanochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en in het westen kan er al wat lichte regen vallen. Een gebied met buiige regen boven Frankrijk en België bereikt vanmiddag het zuidwesten en gaat noordoostwaarts over het land trekken. Hierbij is er een kleine kans op onweer. In het noorden en oosten blijft het tot de avond meest droog. De maxima liggen tussen 17°C aan de zuidwestkust en lokaal 22°C in het oosten en noordoosten. De wind is zuid tot zuidoost en matig tot vrij krachtig.


In de nacht naar vrijdag is het zwaar bewolkt, met in het zuidwesten ook enkele opklaringen. In het noorden en oosten zijn er perioden met buiige regen, elders is het meest droog. Het wordt circa 9°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.


Vrijdagochtend valt er aanvankelijk in het noordoosten lichte regen. Elders is het vrijwel droog met enkele opklaringen. In de middag bereiken enkele buien het zuidwesten en deze trekken noordoostwaarts. Daarbij zou onweer en hagel kunnen voorkomen. In de avond wordt het droog en klaart het op veel plaatsen op. In het zuidwesten neemt de bewolking echter al weer toe. Het wordt ongeveer 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig. Aan de kust draait de wind in de middag naar west. In de avond draait de wind naar zuid, in het noorden naar zuidoost en neemt af naar zwak. Aan het einde van de avond neemt de wind aan de zuidwestkust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)


Zonneschijn: 40% - Neerslag: 40% kans op 1/5 mm - Temperatuur van 9 tot 17°C - Wind uit het ZW 3bft