Tien jaar Meteo Hilversum     -     Meteo Hilversum; sinds 4 januari 2007


Het weer levert geen direct gevaar op. Er zijn geen MeteoAlarm-waarschuwingen.

Weersverwachting van het KNMI


Vooral in het zuidoosten regen. Elders kans op een bui, vanavond vooral in het noordwesten mogelijk met onweer. Zaterdag opnieuw buiig.

Er is vrij veel bewolking en met name in het zuidoosten valt er af en toe buiige regen. In de loop van de middag trekt de regen oostwaarts weg en komt de zon wat meer tevoorschijn. Verspreid over het land komen er dan echter ook enkele regenbuien voor. In de loop van de avond bereiken zwaardere buien het noordwesten van het land, mogelijk met onweer en windstoten. De maximumtemperatuur komt uit rond 20°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.


Komende nacht zijn er opklaringen, maar aan zee komen er enkele buien voor. Met name in het noordwesten is hierbij kans op onweer. De minima variëren van 10°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.


Zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en komen er geregeld buien voor. De meeste en zwaarste buien worden in het noorden van het land verwacht. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. In de ochtend draait de wind van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten. (Bron: KNMI)


Zonneschijn: 40% - Neerslag: 70% kans op 1/3 mm - Temperatuur van 13 tot 18°C - Wind uit het W 4bft