Het weer levert geen direct gevaar op. Er zijn geen MeteoAlarm-waarschuwingen.

Weersverwachting van het KNMI


Vannacht buiige regen, lokaal soms met onweer. Overdag van het westen uit droog en meer zon. Zaterdag eerst zon, later bewolkt en lokaal lichte regen.

Het is bewolkt en in de oostelijke helft trekt (buiige) regen oostwaarts over het land. Lokaal komt er onweer voor. In het westen is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zwak tot matig en overwegend westelijk, in het oosten variabel.


Vanochtend begint het oosten en zuidoosten nog met regen, maar deze regen trekt geleidelijk naar Duitsland. In de middag en avond breekt de zon van het westen uit door en blijft het, op een enkele lichte bui in het zuidoosten na, droog. Het wordt ongeveer 22°C. Er staat een zwakke west- tot noordwestenwind, die in de middag tijdelijk aantrekt naar matig. In de avond draait de wind in de westelijke helft naar zuidwest.


In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en enkele wolkenvelden. Aan het begin van de nacht kan er in het oosten een mistbank aanwezig zijn. De minima variëren van 9°C in het oosten tot 15°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.


Zaterdagochtend begint op veel plaatsen met zon, maar in het westen neemt de bewolking toe en kan er lokaal lichte regen vallen. In de middag breidt de bewolking zich over de rest van het land uit. Zeer lokaal kan er nog lichte regen vallen, maar veel stelt dit niet meer voor. In de avond wordt de bewolking dunner en ontstaan er enkele opklaringen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 24°C in de oostelijke provincies. De zuidwestenwind trekt aan naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de middag draait de wind naar west, in de avond weer naar zuidwest en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)


Zonneschijn: 40% - Neerslag: 20% kans op 0/1 mm - Temperatuur van 12 tot 22°C - Wind uit het ZW 4bft