Weersverwachting van het KNMI


Vannacht brede opklaringen. Overdag in het noorden en midden meer bewolking en een enkele bui. Donderdag weinig verandering.

Vannacht is er nauwelijks bewolking. In de loop van de nacht drijven er in het noorden wolkenvelden vanaf de Noordzee binnen en kan er in het noordelijk kustgebied een enkele bui voorkomen. De minimumtemperaturen variëren van +2°C aan de noordkust tot -5°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak en komt uit een noordelijke richting.


Overdag is het in het noorden bewolkt en ook in het midden van het land neemt de bewolking toe, hoewel de zon nog steeds van tijd tot tijd te zien is. In het noorden is een lichte bui mogelijk. In het zuiden is het opnieuw overwegend zonnig en daar blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zwak tot matig en wordt geleidelijk westelijk.


In de nacht naar donderdag trekken er in het noorden en westen van het land af en toe wolkenvelden over. In het zuidoosten is het nagenoeg onbewolkt. Daar waar er opklaringen zijn kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C aan zee en lokaal -2°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.


Donderdagochtend zijn er naast enkele wolkenvelden ook zonnige perioden. Vanaf het einde van de ochtend ontstaan er landinwaarts stapelwolken waaruit heel lokaal een lichte bui kan vallen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 11°C. De wind komt uit het west tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.


Zonneschijn: 40% - Neerslag: 20% kans op 0 mm - Temperatuur van 1 tot 11°C - Wind uit het ZW 4bft

Bron: knmi.nl