Mist Van: 27-02-2021 02:00u Tot: 10:00u Waarschuwing voor: Mist     Niveau: Geel info button

Weersverwachting van het KNMI


Vannacht en vanochtend op veel plaatsen mist, plaatselijk dichte mist. Overdag vooral in de middag ook zon.

Vannacht is er weinig bewolking, op enkele wolkenvelden in de oostelijke helft van het land na. Op veel plaatsen ontstaat mist, die plaatselijk verkeersbelemmerend kan zijn. Het koelt af naar rond het vriespunt. De wind is eerst zwak tot matig uit het noordwesten. Geleidelijk wordt de wind zwak en overwegend westelijk.


De mist trekt later in de ochtend op en dan breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost.


Zaterdagavond en in de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen opnieuw (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.


Zondag overdag is het eerst grijs met op veel plaatsen mist, die geleidelijk overgaat in nevel. Vooral in het zuiden kan de zon in de loop van de dag doorbreken, maar er zullen waarschijnlijk ook plaatsen zijn waar het bewolkt en nevelig blijft. In het zuiden kan het in de middag als de zon doorbreekt 10 à 11°C worden, waar het bewolkt blijft wordt het niet veel warmer dan een graad of 6. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind noordoostelijk en neemt deze in het zuiden toe naar matig. (Bron: KNMI)


Zonneschijn: 30% - Neerslag: 0% kans op 0 mm - Temperatuur van 0 tot 7/9°C - Wind uit het NO 2bft

Bron: knmi.nl