Mist Van: 27-02-2021 02:00u Tot: 10:00u Waarschuwing voor: Mist     Niveau: Geel info button

Weersverwachting van het KNMI


Op veel plaatsen mist, plaatselijk dichte mist of bewolking. Overdag vooral in de middag ook zon.

In de oostelijke helft van het land is het bewolkt, elders is het vrijwel onbewolkt en komt mist voor, deze is plaatselijk verkeersbelemmerend. Als in het oosten opklaringen ontstaan zal zich ook daar snel mist kunnen vormen. In opklaringen koelt af naar waardes net onder het vriespunt, onder bewolking blijft het boven 0°C. De wind is zwak en veranderlijk, vlak aan zee meest noordwest.


De mist trekt in de loop van de ochtend op en dan breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De laaghangende bewolking kan vrij hardnekkig zijn, maar tegen het einde van de ochtend zal deze ook langzaam verdwijnen. Daar waar de zon schijnt loopt de middagtemperatuur op naar ongeveer 10°C. Elders blijft deze rond 6°C steken. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost.


Zaterdagavond en in de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen opnieuw (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.


Zondag overdag is het eerst grijs met op veel plaatsen mist, die geleidelijk overgaat in nevel. Vooral in het zuiden kan de zon in de loop van de dag doorbreken, maar er zullen waarschijnlijk ook plaatsen zijn waar het bewolkt en nevelig blijft. In het zuiden kan het in de middag als de zon doorbreekt 10 à 11°C worden, waar het bewolkt blijft wordt het niet veel warmer dan een graad of 6. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind noordoostelijk en neemt deze in het zuiden toe naar matig. (Bron: KNMI)


Zonneschijn: 30% - Neerslag: 0% kans op 0 mm - Temperatuur van 0 tot 7/9°C - Wind uit het NO 2bft

Bron: knmi.nl